Nieuws

Zoekt u een gezellige modelbouw vereniging in Den Haag, die zich bezig houdt met de modelbouw van trams en treinen, in schaal 1:87?.

U kunt bij ons kennis opdoen/delen, bouwen aan scenery, werken met de airbrush en bouwen en onderhouden van onze banen. Gebouwen worden meestal met een 3D printer gemaakt.

Heeft u zelf geen baan? U mag met uw eigen materieel ook op onze banen rijden.

Onze verenigingsavonden zijn op maandag en woensdag: aanvang 19.00 uur

Wij zijn gevestigd aan de Zonweg 90 in Den Haag. Onze vereniging bestaat sinds 1986. Wij hebben een analoge modelbaan van 12 meter in modules met Haagse trams, een diorama van de Frans Hals remise en een digitale module modelbaan - in aanbouw - met treinen. Deze laatste zal in de toekomst - op beurzen - worden samengevoegd aan de trambaan.

De blikvanger op de trambaan is Den Haag Hollands Spoor. Wij staan met deze baan op beurzen in binnen-en buitenland. De laatste beurzen, waar wij aan deel namen, waren in Utrecht, Genk (België) en in Rijswijk in de Broodfabriek.

Heeft u interesse? U kunt rustig een paar maal komen kijken of het u bevalt. Daarna wordt u eerst aspirant lid voor de duur van 3 maanden: kosten €12,50 p/md. Daarna is het lidmaatschap € 25,00 p/md.

U kunt zich aanmelden bij: secretariaat@haagsemodulegroep.nl

Of bel even met Peter Harms 06-17380083 of Wesley Pieterse 06-30321342

De tekening voor onze nieuwe digitale treinbaan is bijna gereed, we beginnen volgende week om alle bakken te voorzien van metalen poten. O.a. komt er op de baan: station Hollandspoor alsmede een kopstation met bovenop een busstation, een trein wasstraat en een bedrijventerrein met een gasopslag en een fabriek gedeelte. Voor verdere bebouwing met Nederlandse gebouwen, wordt in een later tijdstip een beslissing genomen.

Intussen wordt er in het clublokaal weer hard gewerkt aan het opknappen van de trambaan


Paul Roos heeft de eerste nieuwe masten gemaakt voor onze trambaan. Ze zijn prachtig geworden.

Later zullen alle masten worden vervangen, i.s.m. met Paul en Wim

onder: De eerste nieuwe bovenleidingmasten worden geplaatst door Paul en Wim

Ons nieuwste project betreft de uitbreiding van onze beurs HO tram-treinbaan.

Achter station HS zullen treinsporen worden aangelegd, zodat er staks ook treinen kunnen rijden. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het stationsplein, ook de Kolfschoten brandweerkazerne is al bijna  gereed.

Permentier wegmarkering, Roks stratenmakers en Engering rail zijn druk geweest op de nieuwe stations modulebakken, hierna komt van Zijl ballast om de werkzaamheden af te ronden.

Een andere project waar we aan werken is het nieuwe HOVM in 3D

Hier de eerste werkzaamheden voor onze nieuwe Digitaal aangestuurde Trein/Trambaan, met o.a. de TTHS Tram Tunnel Holland Spoor

Op de website van de Bommeldamse tram(zie links) kunt u volgen hoe Peter de werkwagen van Harry gaat upgraden

Het wachthuisje op het Rijswijkseplein 3d geprint