Nieuws

Zoekt u een gezellige modelbouw vereniging in Den Haag, die zich bezig houdt met de modelbouw van trams en treinen, in schaal 1:87?.

U kunt bij ons kennis opdoen/delen, bouwen aan scenery, werken met de airbrush en bouwen en onderhouden van onze banen. Gebouwen worden meestal met een 3D printer gemaakt.

Heeft u zelf geen baan? U mag met uw eigen materieel ook op onze banen rijden.

Onze verenigingsavonden zijn op maandag en woensdag: aanvang 19.00 uur

Wij zijn gevestigd aan de Zonweg 90 in Den Haag. Onze vereniging bestaat sinds 1986. Wij hebben een analoge modelbaan van 12 meter in modules met Haagse trams, een diorama van de Frans Hals remise en een digitale module modelbaan - in aanbouw - met treinen. Deze laatste zal in de toekomst - op beurzen - worden samengevoegd aan de trambaan.

De blikvanger op de trambaan is Den Haag Hollands Spoor. Wij staan met deze baan op beurzen in binnen-en buitenland. De laatste beurzen, waar wij aan deel namen, waren in Utrecht, Genk (België) en in Rijswijk in de Broodfabriek.

Heeft u interesse? U kunt rustig een paar maal komen kijken of het u bevalt. Daarna wordt u eerst aspirant lid voor de duur van 3 maanden: kosten €12,50 p/md. Daarna is het lidmaatschap € 25,00 p/md.

Tevens bestaat de mogelijkheid om donateur van de HMG te worden vanaf € 2,50 per maand. Het aanmeldingsformulier staat op deze site. Kijk even in het hoofdmenu.

De tekening voor onze nieuwe digitale treinbaan is gereed. (zie onze banen). O.a. komt er op de baan: station Den Haag Hollandspoor alsmede een kopstation Den Haag Staats Spoor, en een bedrijventerrein met een gasopslag en een fabriek gedeelte. Een haven met loskade en een fly-over met een kanaalVoor verdere bebouwing met Nederlandse gebouwen, wordt in een later tijdstip een beslissing genomen.

Op de website van de Bommeldamsche Tram kunt u volgen hoe Peter de werkwagen van Harry gaat upgraden.