Nieuws

De open dag op 15 oktober was een succes! De baan functioneerde na alle aanpassingen bijzonder goed. Enkele kleine werkpuntjes kwamen nog aan het licht, maar daar was de dag ook mede voor bedoeld!

Naar schatting (er is niet geteld) zijn er max 100 bezoekers geweest, verdeeld over de dag. Ook van bezoekers en hun opmerkingen en vragen hebben wij geleerd. Het was immers onze eerste open dag.

Wat ons betreft was het de éérste open dag, maar zeker niet de laatste!

Op de hoofd pagina van onze website is de video van Haagse Dingen gedeeld die een leuk beeld geeft van de open dag. Ook in de fotogalerij zullen op korte termijn foto's van de open dag geplaatst worden.


Wegens e-mail problemen zijn wij voorlopig overgestapt naar een nieuw e-mail adres voor contact. Dit, omdat diverse mails niet of vertraagd binnen bleken te komen.

Om die reden is het secretariaat van de Haagse Module Groep nu bereikbaar via: secretariaathaagsemodulegroep@gmail.com

Wij verzoeken u hier rekening mee te houden wanneer u contact met ons zoekt.


In 2023 is gestart met de ombouw van de trambaan!

Naast enkele aanpassingen aan de layout van de trambaan, is de besturing nu aangepast.

Onze trambaan rijd vanaf nu DCC digitaal, zonder computerbesturing!

Hiervoor hebben we zogenaamde ABC* stop modules in onze baan ingebouwd om de trams daar te laten stoppen, waar zij moeten stoppen. Op deze manier hoeven wij niet over te stappen op volledig geautomatiseerde besturing, maar behouden wij onze handmatige besturing, zoals wij die altijd al hebben gehad, maar rijden de trams wel mooier en blijven verlichtingen branden waar die voorheen bij haltes uit gingen.

De eerst volgende beurs waar u onze vernieuwde trambaan kunt bewonderen is Euromodelbouw 2023 in Genk.

* ABC = Automatic Brake Control (By Lenz)

Zie voor meer info https://www.lenz-elektronik.de/digital-plus/abc.php


Vanaf December 2022 is de Haagse Module Groep verhuisd naar Maanplein 32 in Den Haag.

In onze nieuwe clubruimte hebben we nu de volgende clubavonden/momenten:

- Maandag avond vanaf 19.00 uur.

- Zaterdag middag vanaf 13.00 uur.

Wilt u eens komen kijken? Dat kan, neem dan even contact op via e-mail op secretariaat@haagsemodulegroep.nl


Zoekt u een gezellige modelbouw vereniging in Den Haag, die zich bezig houdt met de modelbouw van trams en treinen, in schaal 1:87?.

U kunt bij ons kennis opdoen/delen, bouwen aan scenery, werken met de airbrush en bouwen en onderhouden van onze banen. Gebouwen worden meestal met een 3D printer gemaakt.

Heeft u zelf geen baan? U mag met uw eigen materieel ook op onze banen rijden.

Wij hebben een analoge modelbaan van 12 meter in modules met (Haagse) trams en een digitale treinbaan.

De blikvanger op de trambaan is Den Haag Hollands Spoor. Wij staan met deze baan op beurzen in binnen-en buitenland. De laatste beurzen, waar wij aan deel namen, waren in Utrecht, Genk (België) en in Rijswijk in de Broodfabriek.

Heeft u interesse? U kunt rustig een paar maal komen kijken of het u bevalt. Daarna wordt u eerst aspirant lid voor de duur van 3 maanden: kosten €15,00 p/md. Daarna is het lidmaatschap € 30,00 p/md.

Tevens bestaat de mogelijkheid om donateur van de HMG te worden vanaf € 2,50 per maand. Het aanmeldingsformulier staat op deze site. Kijk even in het hoofdmenu.

Op de website van de Bommeldamsche Tram kunt u volgen hoe Peter de werkwagen van Harry gaat upgraden.